На Львівщині майже мільйон осіб отримали гуманітарну допомогу

Новини 13 Грудня, 2022 222

​​Сьогодні у Львівській ОВА мав зустріч із партнерами управління ООН з координації гуманітарних справ. Вони з координації консультативно-координаційних центрів (ККЦ), що запрацювали з ініціативи ОВА та допомагають ВПО у кожному районі області, зробили великий вклад, щоб ми разом могли здолати усі труднощі та виклики, які постали перед нами через воєнні дії росії проти України. 

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Обговорили прийдешній рік, який матиме не менше викликів, ніж цей. Розповів партнерам про ключові потреби Львівщини: 

• Створення геріатричних центрів та закладів підтриманого проживання, оскільки мережа закладів Львівщини переповнена через велику кількість людей похилого віку та з інвалідністю з числа ВПО.

• Підтримка роботи консультативно-координаційних центрів, які запрацювали з ініціативи Львівської ОВА та діють у кожному районі нашої області, – у напрямі психологічного та юридичного супроводу, надання гуманітарної та фінансової допомоги.

• Відновлення об’єктів соціальної сфери для поселення ВПО.

• Засоби для проходження зимового періоду для Пунктів Незламності: обігрівачі, генератори, теплий одяг та продукти тривалого зберігання.

Від лютого до листопада цього року на Львівщині, завдяки партнерам Львівської ОВА з різних українських та зарубіжних організацій, майже мільйон людей із категорій, які втратили дім та стали вимушеними переселенцями, отримали гуманітарну допомогу. 

Грошову допомогу на загальну суму майже 75 мільйонів доларів отримали 343 тисячі людей. Також на Львівщині реалізували понад сотню проєктів із підтримки ВПО, зокрема надання первинної медичної допомоги через мобільні бригади, надання психологічної допомоги дітям, надання гігієнічних засобів та інше. Величезна вдячність усім небайдужим волонтерам, представникам організацій, партнерам!

Представники управління ООН з координації гуманітарних справ зазначили, що найближчим часом розглянуть усі наші запити і зроблять все, що у їхній компетенції, щоб і надалі підтримувати нас. Подякував усім за важку та самовіддану працю. За те, що доводять, що немає нічого, що нам не під силу. 

Якщо ви хочете допомагати людям, які цього потребують на Львівщині, конкретно у районах та громадах, заповнюйте онлайн-форму за посиланням.

Коментарі

Позначки: