На Львівщині люди вийшли на протест проти закриття лікарні у гірському районі (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 14 Березня, 2021 4 700

фото: ВАРТО

Лікарня у Підбужі обслуговує населення, яке мешкає в гірському районі Дрогобиччини

У Східниці місцеві  жителі і медичні працівники 13 березня вийшли на мирний мітинг проти закриття лікарні у смт Підбуж. Після адмінреформи до Східниці доєднався Підбуж, де є велика лікарня. Ця лікарня обслуговує передусім населення, яке мешкає в гірському районі Дрогобиччини.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється у соцмережах та місцевих ЗМІ.

Як повідомляє ВАРТО, 13 березня, у Східницькій громаді відбулася позачергова сесія. Основне питання, яке розглядалося, це утворення в громаді КНП (Комунального некомерційного підприємства), яке б могло укладати угоди з НСЗ (Національна служба здоров’я) та працювати у сфері надання медичних послуг.

Це дозволило б зберегти лікарню, зокрема, у гірському Підбужі. Частина депутатів підтримала рішення створення єдиного КНП, яке б об’єднало в собі  первинну, і вторинну ланки.

Проте проекти рішення передбачали створення двох КНП, відтак депутати не підтримали таке рішення щодо одного КНП, виокремивши лікарню у Підбужі. На думку депутатів, зокрема, Ірини Журавчак та Мар’яни Баброцяк, а також медиків з Підбужа та місцевих мешканців, такі рішення в майбутньому призведуть до закриття лікарні у Підбужі.

Реакція медиків та місцевих мешканців, які були присутні на сесії, після оголошення результатів голосування, була миттєвою. Вони оточили місцеву раду та вимагають повторного голосування, щоб було створено одне КНП.

Ірина Журавчак, депутатка Східницької ради: “Замість того, щоб обговорити це питання, зібрати голів фракцій, і тоді приймати рішення, нам, депутатам, проєкт рішення надіслали лише вчора та інформацію, що сьогодні позачергова сесія. Норма про обов’язкове  оприлюднення проектів рішення за 10 десять днів до дня голосування не дотримана. Рішення приймаються з порушенням регламенту”.

Нагадаємо, що після адмінреформи до Східниці доєднався також Підбуж, де є велика лікарня. Ця лікарня обслуговує передусім населення, яке мешкає в гірському районі Дрогобиччини.

Надія Трускавецька на сторінці спільноти «Новини Борислава» у ФБ, оприлюднила світлини з місця події.

«Мирний мітинг у Східниці проти закриття Підбузької лікарні», – зазначається у коментарі до фото.

Довідково. Підбуж — селище міського типу (з 1957) у Дрогобицькому районі Львівської області. У селищі діють середня загальноосвітня школа та Мала академія мистецтв, районна лікарня, заводи мінеральних вод «Легенда Карпат» та «Підбузька», база відпочинку «Карпати», геріатричний пансіонат тощо. Є сакральні споруди XVIII-ХІХ стт.

Мирний мітинг у Східниці,проти закриття Підбузької лікарні.

Опубликовано Надіей Трускавецькой Суббота, 13 марта 2021 г.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,