На Львівщині лише 4200 найманих працівників отримають допомогу з часткового безробіття

Новини 18 Травня, 2020 161

На Львівщині виплата допомоги з часткового безробіття призначена 193 суб’єктам малого і середнього бізнесу, від яких надійшли правильно виповнені пакети документів. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Отримати компенсаційні кошти зможуть 4164 найманих працівників, котрі через оголошення карантину та припинення або скорочення виробництва втратили частину заробітної плати.

Найбільша кількість працедавців, котрі скористалися державною програмою, зареєстрована у Трускавці (64), Стрийському (29) та Дрогобицькому (18) районах, а також у Львові (16).

У розрізі регіонів країни Львівщина наразі лідирує за кількістю осіб, котрі отримають допомогу з часткового безробіття. Станом на 15.05.2020 року в Україні згадана фінансова підтримка призначена 4346 фірмам і компаніям, у яких офіційно працевлаштовано 52414 осіб, що мають право на відшкодування частини заробітку.

Допомога з часткового безробіття надається працедавцю, а виплачується найманим працівникам, з котрими укладені трудові відносини у правовому полі. Вона встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати працівника, тобто 4723 гривень.

Коментарі

Позначки: , , ,