На Львівщині лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій

Новини 01 Травня, 2024 36

Волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і які, як виявляється, можуть бути на локальному рівні

З кожним днем ситуація на фронті стає дедалі складнішою, при цьому власні ресурси волонтерів виснажуються, донати від населення зменшуються, а допомога з-за кордону надходить щораз у меншому обсязі. Тому волонтери почали шукати нові шляхи, що дадуть змогу акумулювати допомогу для Збройних Сил України, і які, як виявляється, можуть бути на локальному рівні.

Про це йдеться у повідомленні Форуму волонтерів Львівщини, пише Четверта студія.

Протягом останніх місяців ми, як волонтерська спільнота, звернулися до всіх територіальних громад Львівської області із запитом щодо стану фінансування та результату освоєння коштів, зокрема, яка частина коштів з них скеровується на підтримку військовим.

Якщо проаналізувати цифри, які ми отримали, то лише 3,3% громад мають програми підтримки волонтерських організацій і т.д. Окрім того, є громади, які не бажали розповідати про свою діяльність.

В області є окремо військові підрозділи, виробники військового спорядження, чимало волонтерських організацій, багато демобілізованих ветеранів, але немає лише одного – об’єднавчого ЦЕНТРУ, який би приймав швидкі, дієві та адекватні рішення. А разом із тим – працювати на результати задля допомоги Воїнам та наближення Перемоги!

Отож, у Львові, 1 травня, відбудеться Форум ГРОМАД та ВОЛОНТЕРІВ – “Львіщина для ЗСУ”, який стане платформою для обговорення та майбутніх взаємодій між волонтерами, представниками громад та виробниками оборонно-промислового комплексу.

У Форумі візьмуть участь понад 160 військових Волонтерів, представників Волонтерських та Ветеранських організацій, виробники оборонно-промислового комплексу, представники обласної влади, держструктур та місцевих громад.

Заплановано три панельні дискусії, на кожній з яких підніматимуть важливі питання щодо ролі місцевих бюджетів у підвищенні обороноздатності та шляхів до розвитку власного оборонно-промислового комплексу. А також щодо моделі ефективної взаємодії трикутника ПЕРЕМОГИ: “Волонтер–Влада–Виробник оборонки”.

Коли: 1 травня, з 09:30 до 15:30.

У заході візьмуть участь:

● Максим Козицький, голова Львівської обласної військової адміністрації.
● Марія Берлінська, Волонтер, засновниця Victory Drones.
● Максим Плєхов, Керівник Львівського оборонного кластеру.
● Олександр Яковенко, Волонтер, засновник та СЕО ТАФ ДРОНС, співзасновник БФ Хвиля 91.
● Олександр Лабецький, Волонтер, керівник ГО “УСАМ “Нескорені”.
● Володимир Марусяк, депутат Львівської міської ради, Волонтер.
● Володимир Ременяк – голова Городоцької міської громади, Волонтер

Коментарі

Позначки: , ,