На Львівщині майстер лісу заплатить 4 тисячі штрафу за те, що “закривав очі” на незаконну рубку

Новини 02 Листопада, 2017 108

Карпатські ліси

А державі було завдано збитків на більше ніж 100 тисяч.

За рішенням суду посадовець повинен сплатити штраф у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.А це 4250 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік. Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області встановили, що від грудня 2016 року до травня 2017 року на території лісництва одного з лісопідприємств Карпатського регіону була незаконна рубка. Вирубали півтора десятка дерев породи “ялиця” загальною кубомасою 23 кубометри.

Також встановили, що майстер лісу, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, не виявляв, не затримував і не складав протоколів про лісопорушення на осіб, які вчинили незаконні рубки лісу та не доповідав про це керівництву лісопідприємства. Внаслідок цього державі було завдано збитків на суму у 104,4 тисячі гривень.

23 жовтня районний суд визнав посадовця винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України (службова недбалість) та засудив його до сплати штрафу у 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно – розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

 

Коментарі

Позначки: ,