На Львівщині лікарі «швидкої» пішки йдуть до пацієнтів (ФОТО)

Новини 09 Грудня, 2019 2 215

Фото: ФБ/"Сама "швидка" допомога"

На Львівщині бригади «швидкої допомоги» працюють у складних умовах під час викликів у гірських районах. До пацієнтів  інколи доводиться йти пішки кілька кілометрів, а до автомобіля везти пацієнта на сільській «чудо-техніці».

Як пише «Четверта студія» – про це у дописі‎ Taras Bagrij‎ на сторінці спільноти «Сама «швидка» допомога».

Скриншот ФБ

«Райони. Напруженість та умови праці швидкої допомоги.

Я розповім про обслуговування одного з викликів в гірському районі Дрогобичини.

УАЗ доїхав доки зміг, а потім майже два кілометри лісової дороги в одну сторону пішки з сумкою в руці. Але осінь не зима. Зимою свої сюрпризи та подарунки.

УМОВИ просто чудні. Краєвиди годі відірвати очі, бо ще не ніч і не падає дощ. За цілюще гірське повітря взагалі мовчу, таке чисте та ароматне, що в голові паморочиться.

НАПРУЖЕНІСТЬ. Крокувати було далеченько. Втішало те, що не по розпеченому і не завжди чистому міському асфальту з його недопалками та втоптаними жуйками. Дорога пролягла через молоденький лісок. В декількох місцях з плюскотом її весело перебігали лісові струмки, благо мої гумовці не дали мені намочити ноги. Очі мимохідь обшукували придорожні кущі та дерева з надією відшукати гриб.

А дальше трохи буденності. В цьому місці  буде нецікаво, бо це всюди майже однаково. Огляд, надавання допомоги, шпиталізація і, тільки дякуючи добровільному помічнику-сусідові та його чудо-техніці, не прийшлось нести хворого назад до машини на ношах, ну дуже фест напружуючись. В результаті шпиталізація затягнулась на кілька годин.

А якщо відкинути жарти скажу, що робота швидкої важка і на превеликий жаль повна небезпек незалежно від місця виклику чи то хутір високо в горах з доїздом до цивілізації у кілька десятків кілометрів, чи то притон алкоголіків або наркоманів у міській багатоповерхівці, чи то виклик до безхатченка в обласному центрі, чи то ДТП в умовах міста або траси. Це гра на чужому полі і переважно не за нашими правилами. Реалії наших умов праці і напруженість полягає у відповідальності за людське здоров’я, а досить часто і життя.

ЕМД п. Східниця.

На фото шпиталізація хворого з хутора Гута с.Н.Кропивник», – зазначається у повідомленні.

Фото: ФБ/”Сама “швидка” допомога”

Скриншот ФБ

 

Коментарі

Позначки: , , ,