На Львівщині кількість хворих на коронавірус зросла на 20% упродовж тижня

Новини 06 Вересня, 2022 98

Фото: ЛМР/ФБ

На Львівщині кількість хворих на коронавірус зросла на 20% упродовж минулого тижня. Майже у тисячі людей діагностували коронавірус.

Про це повідомила директорка обласного Лабораторного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Тімко, пише «Четверта студія» з посиланням на Суспільне.

В стаціонарах області лікуються близько трьохсот людей.

“У нас зареєстровано 5 летальних випадків за останній тиждень, це все є старші люди, які мали низку хронічних захворювань. В стаціонарах області з приводу коронавірусу перебуває на лікуванні близько трьохсот осіб, але якщо порівнювати з попередніми хвилями, то такий перебіг є середньої важкості, не викликає якихось нових симптомів”, — каже Наталія Тімко.

В обласній інфекційній лікарні різке збільшення пацієнтів із коронавірусом зафіксували близько трьох тижнів тому, тоді було близько 50 людей із позитивним тестом на COVID-19, зараз у лікарні близько сотні. Це пов’язують із поверненням людей з-за кордону.

“Кількість випадків збільшується у геометричній прогресії, але тішить, що летальних випадків немає так багато, як було у попередній хвилі”, — каже заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

У міських лікарнях впродовж червня та липня стаціонарно лікувались від ковіду 4 пацієнти. Випадки захворювання зросли у серпні, наразі статистика коливається.

“4 серпня ми мали 16 пацієнтів, які перебували на стаціонарному лікуванні, через 5 днів їх стало 26, через 5 – 76 і найбільша цифра пацієнтів, які перебували на стаціонарному лікуванні, було 102 людини. Сьогодні ми маємо 74 пацієнти, які перебувають у наших лікарнях наших. З них 13 дітей”, — розповіла начальниця міського управління охорони здоров’я Леся Кобецька.

За словами директорки львівського обласного лабораторного центру контролю та профілактики хвороб Наталії Тімко, враховуючи наближення холодів та нових штамів ковіду, які поки не дійшли до України, складно прогнозувати розвиток подій, та враховуючи проведену вакцинацію та набутий імунітет населення, нової хвилі коронавірусу не варто очікувати.

Коментарі

Позначки: ,