На Львівщині й досі діє близько 30 парафій УПЦ (МП), яка підпорядковується Російській Православній Церві

Новини 23 Квітня, 2021 308

Церква Святого великомученика Георгія — православний храм у Львові на вулиці Короленка, 3. Належить до Української православної церкви (Московського патріархату). З 1992 року виконує функції кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ МП. Фото: Вікіпедія

До ПЦУ на Львівщині перейшло приблизно 20 парафій російської Церкви

На території Львівської області й досі залишається працювати близько 30 парафій  УПЦ (МП), яка підпорядковується Російській Православній Церві.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РІСУ, про це в інтерв’ю сказав митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Димитрій (Рудюк).

“На Львівщині всі ЗМІ чомусь запускали такий меседж, що у нас вже не залишилося парафій Московського Патріархату. Це неправда, вони залишилися. Вони ще є.

Я можу говорити про територію, якою керую я – Львівсько-Сокальську єпархію. Тут є кілька парафій: Рава-Руська, в Радехівському районі, здається, Стоянів, у Бродах побудований храм на приватній території, в Золочеві, у Львові є три чи навіть чотири парафії, в Червонограді є дві. Також на території Дрогобицько-Самбірської єпархії ще є й інші парафії”, – сказав митрополит Димитрій.

За його словами в області ще налічується до 30 парафій московського патріархату. До Православної Церкви України на Львівщині перейшло приблизно 20 парафій російської Церкви.

“Здебільшого священики УПЦ МП не переходили до ПЦУ і це правда. По Україні з тих 500 парафій, які наразі перейшли, можливо, до 50 є таких, які перейшли зі священиками. А решта робили все, щоб зберегти свій статус в РПЦвУ. То, можливо, через це так ускладнені наші відносини. З одного боку є розуміння, що в Україні є РПЦ чи, як кажуть, УПЦ в єдності з московським патріархатом, і є Православна церква України з Томосом, яка увійшла до сім’ї Вселенського Православ’я. А з другого боку є конфлікт та непорозуміння і відсутність всякого діалогу”, – сказав митрополит Димитрій.

 

Коментарі

Позначки: , , ,