На Львівщині ініціюють виключення російських та білоруських авторів із навчальних програм школярів

Новини 03 Серпня, 2022 38

На Львівщині ініціюють виключення російських та білоруських авторів із навчальних програм школярів

Профільна комісія обласної ради підтримала петицію

Члени комісії з питань освіти, науки та інновацій підтримали петицію Студентської ради Львова щодо виключення творів російських та білоруських авторів із підручників «Зарубіжна література».

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

«Уже 5 місяців український народ бореться з окупантом – як збройно, так і інформаційно. Отож, не варто забувати й про боротьбу із культурою держави-агресора, яка включена досі у навчання українських дітей, зокрема твори російських діячів у програмі зарубіжної літератури, – йдеться у листі, який скерувала на комісію Студентська рада Львова. – Відповідні пропозиції змін до навчальних програм, напрацьовані робочою групою, були надіслані у профільне міністерство, однак досі немає жодної реакції».

Як зауважила голова комісії Іванна Герус, ще весною, коли відбувалися засідання робочих груп з напрацювання концепції адаптації системи освіти до умов воєнного стану, представники освітянського середовища активно обговорювали питання внесення змін у навчальні програми, шкільні підручники щодо вилучення російського і білоруського контенту.

«Міністерство довго «думає», однак це потрібно зробити. Наші діти не можуть вивчати літературу тих, хто вбиває їх та їх батьків», – наголосила Іванна Герус.

Підтримати петицію можна за посиланням.

Коментарі

Позначки: ,