На Львівщині хотіли вкрасти мільйони гривень

Новини 07 Квітня, 2024 2 529

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Прокурори запобігли неправомірному використанню бюджетних коштів на понад 41 млн грн на Яворівщині

Прокурори Львівської обласної прокуратури виявили спірний договір підряду, наслідком якого мало бути незаконне виділення з бюджету коштів на загальну суму понад 41 млн грн.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську обласну прокуратуру.

З’ясовано, що між Новояворівською міською радою та підприємством було укладено договір на будівництво нового громадського комплексу. Мова йде про клуб, амбулаторію, спортивний комплекс та бібліотеку в одному із сіл Яворівського району.

Однак, згідно моніторингу Держаудитслужби підрядника неправомірно визнано переможцем у тендері, оскільки при подачі заявки були відсутні обов’язкові документи. Зокрема, розрахунки договірної ціни, а також умови договору не відповідали вимогам тендерної документації та пропозиції щодо графіку виконаних робіт.

У зв’язку з цим прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору підряду. Сторони погодилися з доводами прокурора та розірвали спірний договір не чекаючи рішення суду.

Відтак, за результатами вжитих заходів представницького характеру вдалося запобігти неправомірному використанню бюджетних коштів.

Коментарі

Позначки: , ,