На Львівщині хочуть виконати обіцянку Зеленського

Новини 01 Грудня, 2022 252

Депутатська комісія ЛОР ініціює підвищення заробітної плати освітянам

Комісія з питань освіти, науки та інновацій ініціює підвищення заробітної плати освітянам за рахунок коштів обласного бюджету. Із такою пропозицією депутати звернулися до Львівської ОВА.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

«На наступний рік планується ріст заробітної плати для освітян, але вона все одно не досягатиме рівня 1 квітня 2022 року. Пропонуємо з бюджету Львівщини додати кошти на виплату надбавок і доплат педагогам обласних комунальних закладів», – поінформувала голова комісії Іванна Герус.

За інформацією департаменту фінансів Львівської ОВА, загалом у 2023 році на галузь освіти Львівщини передбачено 2,1 млрд грн, це на 5,8% більше, ніж очікується у 2022 році. Із цієї суми – 64 млн грн – кошти обласного бюджету на програму розвитку освіти Львівської області.

«Важливо, що у Програмі розвитку освіти Львівської області на 2023 рік передбачено 30 млн грн на створення навчально-практичних центрів системи профтехосвіти. За ці кошти планують закупити необхідну техніку, на якій учні навчатимуться своєму ремеслу, щоб у майбутньому відбудовувати Україну», – зауважила Іванна Герус.

Коментарі

Позначки: