На Львівщині група банкірів обікрала банк

Новини 06 Грудня, 2019 526

Фото ілюстративне з відкритих джерел

П’ятеро працівників банку заволоділи понад 1,5 млн грн.

На Львівщині поліцейські викрили учасників організованої злочинної групи, котрі заволоділи коштами банківської установи.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, п’ятеро працівників банку заволоділи коштами установи у сумі більше ніж півтора мільйони гривень.

Під час досудового розслідування правоохоронці  з’ясували, що протягом 2015 – 2018 років зловмисники проводили незаконні операції щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах.

Проведеними заходами слідчі та оперативники встановили організатора групи – нею виявилась 50-річна мешканка Жидачівського району, котра обіймала посаду керівника відділення банку, а також  її посібників – працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років.

Слідчі 5 грудня повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Вирішується питання про обрання для підозрюваних запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Коментарі

Позначки: , , ,