На Львівщині громада домоглася, щоб у “червоному” Самборі не посилювали карантин

Новини 18 Серпня, 2020 827

Фото: "Самбірська газета"

У райцентрі Самбір на Львівщині,  не будуть посилювати карантинні заходи у зв’язку з тим, що місто віднесли до “червоної” зони карантину.

Як пише “Четверта студія”, про це – у публікації “Самбірської газети”.

Як зазначається, вчора, 17 серпня, Самбір пережив один з найважчих цьогорічних днів. Справа в тому, що минулого тижня з Києва наспіла звістка: Самбір віднесено до «червоної» карантинної зони. Єдине місто в області з таким статусом, всі інші – помаранчеві.

Тут не будемо аж надто вдаватися в деталі, чому так сталося. Ще півроку тому депутати міськради забили на сполох: знімаймо кошти зі статей міжнародної співпраці, святкування Дня міста і т. д., віддаймо їх на боротьбу з коронавірусом – на обладнання місцевого шпиталю. Мова – про понад 12 млн. грн. Мерія не дослухалася, проігнорувала. Виділили яких 33 тис. грн. Мізер! Натомість, демонстративно чиновники міста включно з мером ігнорували карантинні норми. Наприклад, вся Україна побачила, як у відібраному в дітей шпиталі вони помпезно, з шиком відкрили відділ освіти. Обладнали за бюджетні гроші чиновницькі кабінети, а відкриття зробили – як вельможі за часів царської Росії. А тим часом в інфекційному шпиталі для хворих на коронавірус помалювали стіни і встановили ліжка. Все!

Вчора люди з 12 год. ранку стихійно прийшли під ратушу шукати правди. Багато з них, втрачаючи роботу, відтепер не мали б чим нагодувати дітей.

Чиновники витримали народ до 16 год. Розпочалася сесія. Між іншим, Гамар 5 років тому обіцяв: всі сесійні засідання транслюватиме на площу. Відео в Інтернеті побачать всі. Тепер відбулося чи не останнє засідання за всі 5 років. Ні озвучення, ні відеотрансляції! Обдурив громаду. Люди 5 годин на головній площі чекали реакції від влади. Ніхто ні слова не чув, що вони там у хоромах влади вирішують.

Коли наш кореспондент спробував увійти в сесійну залу, Гамар відразу вигукнув, щоб той вийшов, бо він, мовляв, хворий: на коронавірус! На «підтанцьовці» в той момент був пан Квас, який схопив журналіста за руку. Той змушений був вигукнути Квасу, щоб він забрав свої руки. Вже в коридорі наш кореспондент розповів про все іншим журналістам і сказав, що саме Гамару перед сесією слід було виміряти температуру. Може, вона вийшла в нього за межі норми вже під час сесії, бо верзе щось, ніби несповна розуму. Вперше вчитель фізкультури за фахом (пан Гамар) ніби Кашпіровський взявся в сесійній залі за медичну практику. Воістину, «фахівець» у всіх напрямках…

Тим часом, сесія міської ради відбувалася з порушеннями всіх карантинних норм. Люди в залі сиділи, немов оселедці в банці (в такому випадку масове зібрання слід було проводити на свіжому повітрі). Все бачила поліція, але реакції не було жодної.

Зі Львова прибув активіст та журналіст Остап Стахів. Якби не він, Гамару вкотре вдалося б обдурити людей. Пан Остап привернув увагу громадськості так, що Гамару не було куди діватися. Пішли на поступки людей, вирішили на сесії визнати рішення державної комісії ТЕБ та НС незаконним.

Якби не обурена громада, яка людно зібралася на площі Ринок, якби не люди під дверима сесійної зали, місцева влада знову вчинила б на власний розсуд. Люди не дали їм вдатися до свавілля.

Як повідомлялося, у “червоному” Самборі городяни вийшли на протест проти посилення карантину.

Коментарі

Позначки: , , ,