На Львівщині головний інженер військового підприємства попався на хабарі (ФОТО)

Новини 19 Червня, 2020 458

Фото: СБУ

Для статусності зловмисник хизувався неіснуючими зв`язками у прокуратурі та СБУ

Правоохоронці Львівщини викрили на отримані хабара посадовця військового лісгоспу.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області,зловмисника викрили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості слідчого відділу поліції Львівщини за матеріалами Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Військової прокуратури Західного регіону України.

Як встановили правоохоронці, головний інженер одного із державних лісгоспів вимагав у громадянина неправомірну вигоду в розмірі 42 500 гривень за продаж необлікованої лісопродукції без дозвільних документів.

Сьогодні, 19 червня, правоохоронці викрили зловмисника під час отримання неправомірної вигоди на території однієї з пилорам на Львівщині. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, грошові кошти вилучено.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Чоловіка затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

Як повідомили у прес-службі СБУ у Львівській області, на Львівщині СБУ викрила на корупції керівництво військового лісгоспу.

На Львівщині співробітники Служби безпеки України викрили на корупційному правопорушенні одного із керівників військового лісгоспу. Для статусності зловмисник хизувався неіснуючими зв`язками у прокуратурі та СБУ.

За даним досудового слідства, посадовець займався систематичним збутом необлікованого кругляка. Ліс відвантажували за заниженими цінами та без жодних товарно-транспортних документів.

Погорів зловмисник на хабарі у майже 2,5 тисячі американських доларів. Затримали його після одержання 42 500 гривень – заключної частини неправомірної вигоди.

У межах кримінального проваджень відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини справи та інші посадовці лісгоспу, причетні до протиправної діяльності.

Наразі тривають обшуки за місцем роботи та проживання затриманого.

Викриття корупційної схеми відбувалося спільно зі слідчим Нацполіції за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,