На Львівщині фермер встановить пам’ятний знак у місці масового поховання жертв Другої світової війни

Новини 13 Вересня, 2018 175

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Буському районі

У Буському районі Львівщини, біля  села Заводське, встановлять пам’ятний знак у місці масового поховання жертв Другої світової війни.

Про це повідомили у Буській РДА.

Як зазначається у повідомленні, усі витрати, пов’язані з упорядкуванням території, виготовленням та встановленням пам’ятного знака, який виготовлять з граніту, візьме на себе місцевий фермер Микола Бровко.

«При дорозі, на межі Заводської та Чанизької сільських рад, є місце, де у 1942-1944 роках німецькі військові звозили тіла людей, яких знищували під час Другої світової війни. Досі неможливо визначити їх точну кількість (за спогадами очевидців) та ким вони були. Як зазначив краєзнавець, член товариства “Бужани” Іван Нагорний, переважну кількість цих людей складали бійці Радянської армії, були й місцеві жителі, жителі навколишніх сіл, українці та представники інших національностей, навіть німці протестанської віри», – йдеться у повідомленні.

12 вересня біля місця цього масового поховання відбулася робоча виїзна нарада за участю заступника голови Буської райдержадміністрації Тетяни Сай, начальника відділу культури та туризму РДА Людмили Ціхоцької, Чанизького сільського голови Ігоря Політила, землевпорядника цієї сільської ради Сергія Гавора, місцевого фермера Миколи Бровка, краєзнавця Івана Нагорного.

Як інформують у РДА, за результатами огляду місцевості, учасниками наради були визначено межі поховання, погоджено місце встановлення пам’ятного знака.

Як виглядатиме сам знак, основним елементом якого буде хрест, та текст напису на плиті обговорять згодом.

«Усі витрати, пов’язані з упорядкуванням території, виготовленням та встановленням пам’ятного знака, який виготовлять з граніту, візьме на себе місцевий фермер Микола Бровко. Роботи, які розпочато вже сьогодні, планується завершити в першій половині наступного року», – зазначається у повідомленні.

За словами краєзнавця  Івана Нагорного, у Буському районі є десятки відомих місць, де захоронені сотні людей, що стали жертвами воєн та тоталітарних режимів.

Фото: Буська РДА

 

 

Коментарі

Позначки: ,