На Львівщині фальшивомонетник примудрився надурити банківський термінал

Новини 15 Червня, 2018 246

Фото ілюстративне. Джерело: ukrinform.ua

Мешканець Львівщини може опинитися за ґратами за підробку стогривневих банкнот.

Житель Яворівського району Львівщини підробив 100-гривневі купюри на загальну суму 4300 грн та поповнив ними свій картковий рахунок за допомогою банківського терміналу.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця одного із селищ Яворівського району, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1,2 ст.199 КК України та  ч.3 ст.15 ч.2 ст.199 КК України (незакінчений замах на збут незаконно виготовленої підробленої національної валюти України у виді банкнот, виготовлення, зберігання з метою збуту незаконно виготовленої підробленої національної валюти України у виді банкнот, а також вчинення цього злочину повторно).

Встановлено, що у лютому цього року, чоловік у своєму помешканні підробляв купюри номіналом по 100 гривень (розрізав і склеював смужки різних купюр).

«Цими грошима винахідливий молодик поповнював рахунок електронної платіжної системи «EasyPay», згодом переводив на свою банківську карту, а знятими коштами розпоряджався на власний розсуд. За чотири дні такої «діяльності» власникам платіжного терміналу  спричинено збитків на 4300 грн», – зазначається у повідомленні.

За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до десяти років та конфіскація майна.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,