На Львівщині екоактивіста прив’язали до лісовоза і погрожували переїхати (ФОТО)

Новини 25 Грудня, 2020 6 694

Василь Василитин після нападу. Фото надала громадська активістка Любомира Наумова

Коли чоловік намагався перегородити шлях лісовозам, з машин вийшли четверо чоловіків (лісники й водії), збили його з ніг і почали бити

У селі Лавочне на Львівщині побили громадського активіста Василя Василитина, який виступає проти вирубування лісів.

Як пише «Четверта студія», виданню ZMINA потерпілий повідомив, що  інцидент трапився 23 грудня, коли він намагався перегородити шлях лісовозам.

За словами потерпілого, з машин вийшли четверо чоловіків (лісники й водії), збили його з ніг і почали бити, той у відповідь вистрелив одному з них у ногу з пневматичного пістолета, але зброю відібрали, як і телефон.

“Узяли пас такий, прив’язали до ЗІЛа, завели машину і казали, що мене роздавлять, що я більше їм не заважатиму викрадати ліс”, – розповів виданню ZMINA Василь Василитин.

Як зазначає чоловік, на місце прибігли односельці й приїхала поліція. Водночас, за словами Василитина, він не знає, чи почато провадження щодо його побиття, але йому самому казали, нібито складуть щодо нього протокол про адміністративне правопорушення. Активіст каже: йому кілька разів перед тим виписували штрафи нібито за безпідставний виклик правоохоронців, коли він телефонував до поліції через лісовози, але дозвіл на вирубування йому чи іншим представникам громади не показували.

Щоб прояснити цю ситуацію, ZMINA звернулась із запитом до поліції Львівщини та очікує на відповідь.

Конфлікт навколо вирубування дерев у Лавочному (Сколівський район) триває вже давно. Як повідомляло “Суспільне” , місцеві жителі проводять мітинги й не пропускають лісовози, водночас підрядники та лісгосп заявили журналістам, що отримали всі необхідні дозволи й заготовляють ліс легально.

А от є ще такий дядя Вася. Тільки чомусь вони навіть не в кожному селі є, а якщо є, то 1-2 чоловіка на село. Всі інші в…

Опубликовано Alex Polyenov Среда, 23 декабря 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,