На Львівщині двох чоловіків засудили за жорстоке поводження із тваринами

Новини 04 Липня, 2023 98

суд

Прокурори області відстояли в апеляції справедливий вирок для групи осіб із Самбірщини

Львівський апеляційний суд за публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури залишив вирок суду першої інстанції без змін. Рішенням останнього 24-річного та 35-річного жителів Самбірського району визнано винними у вчиненні розбою, грабежу, незаконного заволодіння важливим особистим документом та жорстокого поводження з тваринами (ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 186, ч.3 ст. 357, ч. 3 ст. 299 КК України).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Їм призначено покарання у виді 10 та 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно.

Прокурори в суді довели, що в липні 2022 року в одному із сіл Самбірського району засуджені розпивали алкогольні напої. Будучи напідпитку, зустріли односельчанина, з яким спровокували конфлікт на подвір’ї сусіда. Згодом 24-річний фігурант напав на потерпілого та почав наносити удари кулаками та ногами по тілу. Після побиття чоловіки відкрито викрали з його кишені військовий квиток та 100 грн.

Однак на цьому злочинна група не зупинилася. І вже через кілька годин увірвалися до будинку того ж потерпілого. Зустрівши трьох мешканців обійстя ті почали наносити їм удари по тілу кулаками, ногами та палицями. Після цього чоловіки вибили двері до приміщення комори, там вони заволоділи побутовими речима своїх жертв. Зокрема, мобільним телефоном, цукром, крупами та спеціями.

В подальшому, 24-річний нападник лишився в будинку «вартувати» потерпілих. А його спільник пішов до хліва та вкрав там 10 птахів, яким повідривав голови та поскладав у мішок. Повертаючись, зайшов до складського приміщення та викрав часник.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та залишив вирок Самбірського міськрайонного суду без змін.

Коментарі

Позначки: ,