На Львівщині другу дозу вакцини отримали понад 1000 людей (ВІДЕО)

Новини 18 Травня, 2021 86

вакцина від коронавірусу, фото ЛОДА

На Львівщині 1041 людина отримала другу дозу вакцини CoronaVac та Pfizer. Для цих вакцин найменший інтервал між першою та другою дозою. Цього місяця має розпочатися і повторне щеплення вакциною “Covieshield”.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне

Вакцинація освітян

18 травня одна з бригад, що проводить вакцинацію, працює у львівській спеціальній школі для слабозорих. Викладачів закладу щеплюють другою дозою вакцини Pfizer. Першу працівники школи отримали 26 квітня. Кажуть, тоді були незначні реакції.

“Нас вакцинували в понеділок, у вівторок після обіду піднялася температура, я випила “Парацетамол”, як рекомендували. З вівторка на середу вночі було не дуже добре, як легка простуда і боліла рука в місце уколу”, — розповідає вчителька хімії Галина Котович.

Директорка спеціальної школи № 100 Ірина Костецька каже, активніше вакцинуються педагоги.

“У закладі працює 71 людина, працівники і педагоги. Вакцинувалося 30 людей. Серед педагогів практично провакцинувалося 80%. Персонал трошки дивиться, каже, спочатку ви, ми вже підемо в другу хвилю”, — розповідає Ірина Костецька.

Поставки вакцин на Львівщину

В області 1041 людина отримала другу дозу вакцини. Це ті, яких вакцинували препаратами CoronaVac або Pfizer, там інтервал між першою і другою дозою 28 і 21 день відповідно.

Зараз у області чекають на нову поставку цих двох препаратів. Загалом має бути більше 30 тисяч доз.

“Другі ін’єкції вони отримають вчасно. Також є збережені другі дози вакцин для людей, які отримували іншу ін’єкцію”, — каже заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я Ірина Шурпяк.

За словами керівниці Львівського обласного Лабораторного центру Наталії Іванченко, другу дозу вакцини Covieshield почнуть отримувати з 20 травня.

“Державою прийнято рішення вибрати ті інтервали, які вважають найбільш оптимальними, після яких виробляється найвищий рівень антитіл. І власне до вакцини AstraZeneca мінімальний інтервал міг становити 4 тижні-місяць, але тоді ефективність 55 %. Якщо інтервал становить 12 тижнів, то ефективність є 78,6%”, — пояснює Наталія Іванченко.

Коментарі

Позначки: ,