На Львівщині домашній пес відгриз частину вуха дівчинці (ФОТО)

Новини 09 Січня, 2020 2 984

Фото: "Неорадіо"

В останній день 2019 року до Червоноградської центральної міської лікарні звернулося двоє пацієнтів, яких покусали кіт та собака.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на  Неорадіо,  лікар-хірург Сергій Залозний розповів, що  31 грудня до Червоноградської міської лікарні поступила дитина, яку вкусив домашній кіт. 1 січня тварина здохла, відомо, що у неї було захворювання нирок.

Сторож одного з підприємств на території Сокальського району рятував собаку-охоронця, який впав у гноївку. Перелякана тварина хапнула рятівника, а за 3 години народила щенят. На місці покусу почалося запалення і чоловік звернувся до лікарів. Його не госпіталізовували, а от щеплення від правця необхідно зробити.

Скриншот ФБ

У грудні хірурги оперували двох пацієнтів, які потрапили у більш загрозливі ситуації.

Так, дівчина підліток опинилася у шпиталі після обіймів з улюбленою собакою.

Дитячий лікар-хірург Юрій Крук розповів, що верхня частина вуха пацієнтки трималася на п’ятиміліметровому клаптику. Понад годину лікарі «збирали» відірвані частини і зшивали докупи. За тиждень після операції стало зрозуміло, що вухо з улюбленою сережкою прижилося.

А в одному з сіл на Сокальщині вівчарка зірвалася з ланцюга та напала на дитину господарів. Собаку відтягнули, проте він встиг вкусити дитину вище шиї. Два сантиметри нижче – і укус був би фатальним.

Загалом у попередні роки медики фіксували в середньому 20-25 покусів людей домашніми тваринами, а у 2019 році таких інцидентів сталося 19.

Скриншот ФБ

 

Фото: “Неорадіо”

 

Коментарі

Позначки: , , ,