На Львівщині для вантажівок діє 51 майданчик для відстою

Новини 09 Лютого, 2021 119

На автомобільних дорогах місцевого та державного значення упродовж ночі працювало близько 200 одиниць техніки, залучили 246 працівників та використали 1039,8 тонн піщано-сольової суміші.

Про це повідомили сьогодні під час брифінгу, пише Четверта студія.

“На гарячу лінію області надійшло лише 18 скарг від мешканців. Враховуючи, що в області 6500 кілометрів доріг місцевого значення, то така кількість  звернень є хорошим показником. Вчора складна ситуація була у Сколівському, Турківському, Старосамбірському, Радехівському районах, але проїзд до усіх населених пунктів забезпечений. Якщо погодні умови будуть погіршуватись, то кількість техніки збільшуватимемо. Окрім того, закликаємо мешканців повідомляти про ускладненний проїзд за номером “112”, –  зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Як зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області, роботи по очищенню доріг на державних дорогах також не припиняються. Водіям великогабаритного транспорту рекомендують користуватися майданчиками для відстою, розташованих вздовж державних доріг.

“На Львівщині налічується 51 майданчик, на яких можуть розміститись 1112 вантажних та 2407 легкових автотранспортних засоби. Крім цього, для взаємодії та вчасного інформування, розроблено план заходів з пропуску автотранспорту в складних погодних умовах осінньо-зимового періоду на суміжних ділянках доріг державного значення з Волинською, Івано-Франківською, Рівненською, Тернопільською, Івано-Франківською та Закарпатською областями». Робота дорожньої техніки, яка задіяна до утримання автомобільних доріг в зимовий період відслідковуватиметься системою GPS, що дає можливість в реальному часі моніторити роботу та за необхідністю оперативно перенаправляти техніку для вжиття заходів із забезпечення дорожнього руху”, – наголосив Олег Береза.

Зазначимо, працівники патрульної поліції Львівщини упродовж двох діб виявили 16 фактів неналежного утримання вуличної шляхової мережі посадовими особами. Відтак склали відповідні адмінматеріали.

“Штрафи є невеликими, але це повинно дисциплінувати посадових осіб. У Львові –   виявили 10 фактів. Сім протоколів склали за статтею 140 КУпАП на утримувачів вулично-шляхової мережі та три протоколи за ст.188  за невиконання посадовими особами вимог поліції. В  області  виявили 6 фактів”, – наголосив начальник Управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко.

Коментарі

Позначки: , , ,