На Львівщині для територіальних громад соціальна сфера стане пріоритетною

Новини 19 Грудня, 2021 78

На Львівщині для територіальних громад соціальна сфера стане пріоритетною

Під час засідання комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій, депутати вирішили збільшити у 2022 році фінансування закупівлі житла для сиріт на 1 млн грн та внести у Комплексну програму соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівщини додаткову стрічку витрат на соціальну сферу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

“За рік на Львівщині на умовах співфінансування з громадами закуплено 39 квартир для дітей-сиріт. Враховуючи успішний досвід, на наступний рік наша комісія запропонувала виділити на програму 9 млн грн, щоб продовжити забезпечувати житлом осіб, які цього потребують», – пояснив голова комісії Микола Іщук.

Також депутати підтримали пропозицію про виділення коштів з обласного бюджету на придбання меблів та обладнання для будинків, а також відділень підтриманого проживання, які створюються, або існують у територіальних громадах та інтернатних установах соціальної сфери.

«В кінці 2021 року ми задекларували початок роботи над створенням закладів формату підтриманого проживання і наміри працювати над розвитком соціальних послуг у громадах. В області уже створено 7 відділів підтриманого проживання у соціальних закладах. У 2022-му соціальна сфера буде пріоритетною для громад і області загалом. Тому я налаштований переконувати колег, щоб ми виділили ресурси для облаштування соціальних закладів і змогли надати максимальну підтримку громадам та їхнім мешканцям. Соціальна сфера стосується кожної родини тому не слід ігнорувати проблем, які накопичилися за роки. Настав час їх вирішувати з врахуванням європейських стандартів», – пояснив рішення комісії Микола Іщук.

Коментарі

Позначки: ,