На Львівщині для перебування у межах прикордонної смуги потрібен спеціальний дозвіл

Новини 16 Квітня, 2024 1 496

Куди звертатись

Внесені Урядом України зміни до Постанови КМУ № 1147 «Про прикордонний режим» передбачають введення обмежень щодо вільного в’їзду, перебування, проживання, провадження робіт й пересування осіб у прикордонній смузі (на ділянці місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прикордонників.

Обмеження полягають у необхідності отримання дозволу особами, які планують перебувати в межах прикордонної смуги Львівської області (Червоноградський, Львівський, Яворівський, Самбірський райони). Рішення про надання/відмову в наданні дозволу видаються 7 прикордонним Карпатським загоном не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами). Про прийняте рішення прикордонний загін не пізніше наступного робочого дня повідомляє заявника з використанням офіційного каналу зв’язку, зазначеного у зверненні.

Нагадуємо, що до прикордонної смуги не включаються населені пункти та місця масового відпочинку населення, які визначені органами місцевого самоврядування. Тому режимні обмеження для прикордонної смуги там не діють.

Тож закликаємо громадян, які планують перебувати у межах прикордонної смуги у Львівській області, не зволікати з отриманням дозволів та направляти звернення до 7 прикордонного Карпатського загону зручним для особи способом:

м. Львів, вулиця Личаківська, 74, 79010, в/ч 2144

телефон: : (032)239-01-58

E-mail: lviv_zagin@dpsu.gov.ua

Зразок заяви розміщено за посиланням.

Коментарі

Позначки: , , , ,