На Львівщині діє графік погодинних відключень світла

Новини 17 Січня, 2023 157

У Львові пішоходів просять одягати світловідбиваючий одяг

Зменшили ліміт споживання

У вівторок, 17 січня, у Львові та області діють графіки відключень світла, однак варто бути готовими до аварійних вимкнень через суботню ракетну атаку окупантів.

Про це пише Четверта студія.

“У вівторок (17 січня) у Львові та області діє графік погодинних відключень, у тому числі ймовірна відсутність електроенергії у час “Можливих відключень” (білі клітинки графіку), адже НЕК “Укренерго” встановило ліміт споживання для Львівщини на рівні 518,4 мегавати, що на 12,1 мегават менше, ніж у понеділок”, – зазначили у Львівобленерго.

Водночас у разі перевищення ліміту енергетики змушені будуть застосовувати графік погодинних відключень.

Наразі виключення світла відбуватимуться за наступним графіком:

  • з 1:00 до 5:00;
  • з 5:00 до 9:00;
  • з 9:00 до 13:00;
  • з 13:00 до 17:00;
  • з 17:00 до 21:00;
  • з 21:00 до 1:00.

Ознайомитись з графіком для кожної з груп споживачів за днями тижня можна на сайті ПрАТ “Львівобленерго” у розділі “Чому немає світла”. Також тут можна дізнатись, до якої групи відключень належить ваш будинок.

Довідково. Графіки погодинних вимкнень – це плановані відключення електроенергії, які необхідні для того, аби зменшити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян. Такі заходи дають можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.

Коментарі

Позначки: , ,