На Львівщині депутати відмовились підтримати звернення щодо вагнерівців

Новини 09 Квітня, 2021 333
Сесія Яворівської міської ради. Фото з відкрити джерел

Сесія Яворівської міської ради. Фото з відкрити джерел

Депутати партій “Сила і честь”, “Слуги Народу” та “Української Галицької партії” не вважають справу “вагнерівців” державною зрадою

На черговій сесії Яворівської міської ради за ініціативи фракції депутатів від “Європейської Солідарності” було зачитано звернення до Президента Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо зриву спецоперації по затриманню “вагнерівців”.

Виникає враження, що депутати Яворівської міської ради намагались свідомо гальмувати рішення. Звернення підтримали депутати від “Самопомочі”, ВО “Батьківщина” та фракція “Європейської Солідарності”, а депутати від “Сила і честь”, “Слуги Народу” та “Української Галицької партії” – утримались.

Про це повідомляє прес-служба “Європейської Солідарності” у Яворівському районі, пише “Четверта студія”.

Відтак  рішення підтримали 17 депутатів, 9 – утримались. Для прийняття рішення було необхідно 18 голосів.

Депутати, які не підтримали звернення, своє антиукраїнське рішення пояснили тим, що вважають таке звернення популістичним. Зокрема на цьому наголосив депутат від фракції “Сила і честь” Михайло Гера.

Фракція “Європейської Солідарності” у Яворівській міській раді засуджує дії місцевих депутатів, які не підтримали звернення.

“Можливо, дехто вважає, що ця справа не має для України важливого значення, проте, ігнорування цього злочину підриває довіру до України з боку міжнародних партнерів і ставить під загрозу українсько-американські відносини та військово-технічну допомогу Заходу, без якої Україні буде дуже важко протистояти проти однієї з найпотужніших армій світу. Ми засуджуємо дії місцевих депутатів, які проявили свою антиукраїнську позицію”, – прокоментував керівник фракції “Європейська Солідарність” у Яворівській міській раді Михайло Ковалик.

Коментарі

Позначки: , ,