На Львівщині депутати прийняли звернення щодо незадовільних темпів вакцинації

Новини 11 Травня, 2021 87

7 травня під час сесії Івано-Франківської селищної ради депутати підтримали три звернення, ініційовані фракцією “Європейська Солідарність”.

Про це повідомляє кореспондент ІВ “Четверта студія”.

Керівник фракції “ЄС” Ростислав Чернецький під час сесії зачитав звернення щодо незадовільної роботи влади та провалену кампанію з вакцинації населення, звернення щодо порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України на виборчих округах № 50 та № 87, а також звернення щодо факту державної зради у справі «вагнерівців».

Після озвучення тексту депутати підтримали усі звернення фракції “Європейська Солідарність”.

Керівник фракції Ростислав Чернецький подякував депутатському корпусу та голові Ірині Перун за єдність та злагоджену роботу.

“Фракція “Європейської Солідарності” довго напрацьовувала звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів щодо провалу вакцинації населення, сфальсифікованих результатів виборів на Івано-Франківщині, де ніби-то переміг Василь Вірастюк та розслідування у справі «Вагнергейту». Я вдячний депутатському корпусу за злагоджену співпрацю. Попри різні політичні погляди та позицію, ми зуміли відстояти українську державницьку позицію”, – наголосив Ростислав Чернецький.

Нагадаємо, раніше фракції «Європейської Солідарності» у Яворівській районній раді, у Новояворівській міській раді, у Яворівській міській раді та Івано-Франківській селищній підготували звернення щодо третьої хвилі пандемії та недостатніх темпів вакцинації.

Зокрема, у зверненні наголошувалось, на неправдивості ковідної статистики, які подає Міністерства охорони здоров’я України.

Депутати намагались звернути увагу влади на забезпеченість лікарень, належний соціальний захист медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19, прискорити вакцинацію і реально допомогти нашому регіону.

“Україна стала 95-ою країною в світі, де почалася вакцинація. Станом на 12 квітня, за даними Центру громадського здоров’я, в Україні перше щеплення отримали тільки 378 264 особи і за цим показником Україна знаходиться на 121 місці у світі. Водночас Міністерство охорони здоров’я України завезло лише 500 000 вакцин «Ковішілд» та 215 000 вакцин «Коронавак», що вистачить для 0,8% українців”, – йшлось у тексті звернення.

Ще одне звернення стосувалось порушень чинного законодавства України під час проведення і встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України на виборчих округах № 50 та № 87.

Депутати просили представників центральних органів влади звернути увагу на порушення у роботі Окружної виборчої комісії та на дії народних депутатів від партії «Слуга народу», які, зловживаючи своїм службовим становищем, вчиняли відверто протизаконні дії.

Мова йде про понад 20 народних депутатів від «Слуги народу», які ввірвалися до Окружної комісії під час перерахунку голосів та вимагали в присутніх посвідчення особи, звинувачували в сепаратизмі та навіть намагалися провести обшук на наявність зброї. Депутати вимагатимуть провести об’єктивне розслідування фактів грубих порушень чинного законодавства України.

Третє звернення щодо ​розслідування у справі «Вагнергейту» депутати відправили до Президента України та Верховної Ради України.

Депутати вважають, що витік інформації щодо спецоперації чотирьох розвідок із захоплення найманих вбивць з російської Приватної військової компанія Вагнера – це дії, що містять ознаки державної зради, яка завдала непоправної шкоди нашій країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради в Президента України Володимира Зеленського, що свідчить про наявність зрадника в його найближчому оточенні.

Також депутати наголошують, що за пів року після витоку інформації не було відкрито жодного кримінального провадження за підозрою в державній зраді. А партія «Слуга народу» погодилася на створення тимчасової слідчої комісії після зміни Президента Сполучених Штатів Америки і лише в комплексі з розслідуванням інших питань.

На думку депутатів, такий підхід створює небезпеку, що влада пробує перешкоджати депутатському розслідуванню.

Христина Духнич для ІВ Четверта студія

Коментарі

Позначки: , , , ,