На Львівщині Cлужба відновлення та розвитку інфраструктури відремонтувала 38 мостів

Новини 05 Лютого, 2024 49

Ремонт мосту в м. Великі Мости планують завершити упродовж наступних трьох місяців

Cлужба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області в 2023 році відремонтувала 38 мостових споруд із 39 запланованих. Ремонт мосту в м. Великі Мости планують завершити упродовж наступних трьох місяців.

Про це йшлося сьогодні, 5 лютого, під час засідання постійної комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу.

«Cлужба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області минулого року виконала значний обсяг ремонтних робіт мостових переходів. Міст у м. Великі Мости, єдиний який не завершили із запланованих на 2023 рік, мають намір відремонтувати весною. Тоді водії зможуть комфортно їхати в напрямку Червонограду через новий міст.

У 2024 році на капітальні ремонти автомобільних доріг в області коштів не передбачено, адже зараз головний пріоритет – підтримка ЗСУ», – зауважив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

У процесі обговорення Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху виникла необхідність внести зміни у рішення обласної ради «Про підтримку Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також особливості формування і виконання обласного бюджету Львівської області у 2023 – 2024 роках» в частині розблокування можливості галузі дорожнього господарства фінансувати експлуатаційне утримання доріг. Цю ініціативу комісії має розглянути обласна рада.

Крім того, комісія запланувала виїзд з перевіркою забезпечення доступності, безбар’єрності та інклюзивності на митних пунктах пропуску «Шегині» та «Краківець». З аналогічною ініціативою виступила і комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва.

Коментарі

Позначки: , , , ,