На Львівщині через забруднення річки завдано шкоди на понад 4 млн грн

Новини 28 Серпня, 2018 91

Працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю проведено дослідження проб грунту та стічних вод, відібраних 27 липня 2018 року під час проведення заходів державного контролю на території м. Сколе, а саме в місцях несанкціонованого складування ТПВ та здійснення несанкціонованого скиду нечистот в річку Опір. Про це інформує Держекоінспекція Львівщини.

За результатами проведених лабораторних досліджень встановлено:

– перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонових показників в пробі ґрунту біля місця складування відходів по показниках: амоній (обмінний), у перерахунку на азот амонійний в 1,4 рази, фосфор (рухомі форми), в перерахунку на п’ятиоксид фосфору в 3 рази;

– безіменний потічок при впадінні в р. Опір, який протікає біля місця складування відходів містить концентрації забруднюючих речовин характерні для неочищених стічних вод;

– в річці Опір (приблизно 200м нижче місця впадіння безіменного потічка) спостерігається збільшення концентрації азоту амонійного, фосфатів, хімічного споживання кисню, заліза загального відносно фонової проби та помітне зниження розчиненого кисню.

На підставі лабораторних аналізів спеціалістами Інспекції за забруднення ґрунтів здійснено розрахунок шкоди завданої державі на суму 4 766 850 грн.

Коментарі

Позначки: , ,