На Львівщині через підйом води у Західному Бузі можливі підтоплення будівель

Новини 03 Березня, 2021 159

Фото: ДСНС

На Львівщині найбільше підніметься рівень у ріках басейну Західного Бугу. Через це можливі затоплення угідь та будинків у Червоноградському районі розповіла в ефірі Українського радіо Львів завідувачка відділу гідрологічних прогнозів Львівського гідрометцентру Надія Михайлишин, пише Четверта студія.

Найближчими днями зростатиме рівень води у річці Вишня, що належить до басейну Сяну та у ріках Рата і Солокія.

“Через підвищення температури 3-5 березня ми очікуємо продовження розвитку весняного водопілля на річці Вишня в басейні Сяну на 0,1-0,5 метра і так само на ріках Західному Бузі – 0,1-0,5 метра”, — розповіла Надія Михайлишин.

За її словами, на річці Солокія біля Червонограда прогнозують підняття рівня води на 0,-0,7 метра. При цьому синоптикиня зауважила, що можливе затоплення заплав, сільськогосподарських земель, господарських об’єктів та окремих будинків у Червоноградському районі. Йдеться про такі населенні пункти як села Сілець, Межиріччя і місто Червоноград.

Надія Михайлишин розповіла, що з наявних прогнозів можна передбачити, що така ситуація в Червоноградському районі зберігатиметься орієнтовно до 15 березня.

Коментарі

Позначки: ,