На Львівщині через негоду село опинилося у воді: рятувальники шукають людей (ФОТО)

Новини 23 Червня, 2020 1 875

Фото: ДСНС

Сотні підтоплених будівель, магазини і ветеринарний пункт

На Львівщині через сильні опади розлилась річка Тур’янка, внаслідок чого сталося підтоплення кількох десятків житлових будинків у Стрийському районі.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на департамент цивільного захисту Львівскьої ОДА, 23 червня надійшло повідомлення, що внаслідок ускладнення погодних умов, що супроводжувались сильними дощами, в с. Зарічне Стрийського району, внаслідок наповнення паводковими водами розлилась річка Тур’янка. Підтоплено близько 10-ти присадибних ділянок, загальною площею понад 2 га та понад 70 житлових будинків та приватних господарств.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області, 23 червня о 01:13,  надійшло повідомлення, що внаслідок ускладнення погодних умов, що супроводжувались сильними дощами, в с. Зарічне Стрийського району, внаслідок наповнення паводковими водами розлилась річка Турянка.

Підтоплено близько 100 житлових будинків, 105 господарсько-нежитлових споруд, недіюча школа, ветеринарний пункт, 2 продуктові магазини, клуб-бібліотека.

Пожежно-рятувальними відділеннями організовано 2 рятувальні групи для проведення пошуку та рятування людей. За допомогою човнів та рятувальних жилетів врятовано 3 особи, з них 1 звернулась за медичною допомогою (стан шоку).

Висота підтоплення становить від 0,7 м до 1 м. станом на 06:00 рівень води в житлових будинках знизився до 15 см.

На в’їзді в с. Зарічне стався перелив річки Свіча через дорогу, протяжністю 25 м. Проїзд до населеного пункту наявний.

23 червня очікується формування дощового паводку з підйомом рівнів води  на річках басейнів Сяну, Дністра в межах Львівської, Івано-Франківської областей на 0,5 – 1,5 м, місцями до 2 м; місцями затоплення заплав, с/г угідь; можливе часткове затоплення об’єктів прирічкової інфраструктури, досягнення відміток початкового затоплення окремих населених пунктів.

Формування значного місцевого та схилового стоку, в горах можливе утворення селевих потоків; на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) на 0,3 – 1 м над, можливий вихід води на заплаву, місцями формування значного місцевого стоку.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,