На Львівщині блискавка влучила у будинок (ФОТО)

Новини 26 Квітня, 2022 2 107

На Львівщині блискавка влучила у будинок

У Магерові згоріла будівля

26 квітня о 13:17 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в с. Магерів Львівського району. Пожежа виникла в дерев’яній господарській будівлі, розміром 5×8 м.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-центр ДСНС Львівщини.

До місця події було направлено рятувальників м. Рава-Руська.

На момент прибуття вогнеборців до місця події будівля була повністю охоплена вогнем. Існувала загроза перекидання вогню на поруч розташовані господарські будівлі.

Однак, рятувальникам вдалось не допустити розповсюдження полум’я і врятувати від знищення вогнем 5 будівель.

О 13:56 пожежу локалізовано та о 14:34 ліквідовано. Внаслідок пожежі знищено господарську будівлю та 2 куб.м дров.

До ліквідації пожежі залучили 4 чоловіка особового складу та 1 одиницю спецтехніки.

Ймовірна причина пожежі – попадання розряду блискавки в господарську будівлю. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав.

На Львівщині спостерігається погіршення погодних умов: дощі, грози та шквали. Саме грозові дощі становлять велику небезпеку. Вони частіше за все супроводжуються блискавкою, – електричні розряди якої, можуть спровокувати пожежу чи призвести до травмування та навіть загибелі людини.

У зв’язку з цим, рятувальники Львівщини звертаються до громадян дотримуватися заходів безпеки та нагадують основні правила поведінки під час грози та сильного вітру.

Якщо ви перебуваєте у приміщенні: негайно зачиніть всі кватирки, вікна, двері, вимкніть електроприлади з розетки, перебувайте подалі від вікон, електроприладів, утримайтеся від дзвінків по телефону.

Якщо гроза застала вас на вулиці: намагайтесь не ходити під карнизами будинків, а також тримайтеся подалі від розлогих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач. Уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.

На Львівщині блискавка влучила у будинок

Якщо гроза застала вас у полі: не ховайтеся під одинокими деревами – краще сховатися у будь-якій заглибленні, рухатись до заглибини слід нешвидко і злегка пригнувшись, перебуваючи у заглибленні, ноги тримайте вкупі, тим самим зменшивши площу можливого ураження зарядом.

Якщо гроза застала вас під час прогулянки на велосипеді чи мотоциклі, терміново зупиніться – це небезпечно. Коли ж ви знаходитеся в автомобілі, небезпека вам не загрожує. Але в жодному разі не користуйтесь мобільним телефоном, адже всі електричні прилади, є своєрідними приймачами блискавок.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Коментарі

Позначки: , , ,