На Львівщині більше тижня навчатимуть членів дільничних виборчих комісій

Новини 13 Жовтня, 2020 160

Зоряна Павлів. Фото 4studio

Міжнародна фундація виборчих систем в Україні (IFES) в рамках співпраці з Центральною виборчою комісією за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги розпочала серію вебінарів для членів дільничних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Усього заплановано 371 вебінар у всіх регіонах України.

“На Львівщині такі навчання пройдуть з 13 до 20 жовтня, – повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів. – Їх проведуть раніше підготовлені тренери, які пройшли відповідну пʼятиденну онлайн підготовку та отримали сертифікати у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК.”.

Під час тренінгів учасники опанують порядок складання, уточнення та внесення змін до уточненого списку виборців, отримання виборчих бюлетенів та виборчої документації. Розглянуть також підготовку приміщення для голосування та як провести підготовче засідання ДВК в день голосування, а також організацію і порядок голосування у приміщенні для голосування.

Окрім того, будуть розглянуті основні аспекти організації роботи дільничних виборчих комісій до дня голосування, серед яких закриття виборчої дільниці та підсумкове засідання ДВК. Найбільше уваги буде приділено порядку підрахунку голосів виборців та заповненню протоколу. Під час цього етапу буде детально вивчено питання опрацювання списків виборців, невикористаних виборчих бюлетенів, контрольних талонів.

Планується, що тренери детально зупиняться на порядку відкриття виборчих скриньок, підрахунку виборчих бюлетенів, складання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці. А на завершення заходу буде вивчено тему транспортування протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці та іншої виборчої документації до територіальної виборчої комісії з місцевих виборів.

Коментарі

Позначки: ,