На Львівщині анонімно заявили про незаконне утриманнях людей у двох селах

Новини 03 Січня, 2021 42 335

Ілюстрація: DW

В селах Долиняни та Тучапи Городоцького району сучані “рабовласники” незаконно утримують людей, – соцмережі

На Львівщині діє група сучасних «рабовласників».

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється у соцмережах.

Як пише Оксана Костюк на сторінці спільноти «Шахраї Львова» у ФБ,  «привозять туди людей з різних куточків України, це люди, які не мають постійного місця проживання, не мають рідних, люди з психічними розладами та ті, які не можуть за себе постояти. Вони дуже важко там працюють, виконують важку та брудну роботу, живуть у вагончиках круглий рік, не мають умов, щоб помитися, попрати чи щось приготувати. За роботу їм нічого не платять, привозять якийсь перекус, алкоголь та сигарети. Ці робочі дуже залякані, на них здійснюється постійно психологічний тиск».

«Як діяти в такій ситуації? Є достовірна інформація, що в селах Долиняни та Тучапи Городоцького району, незаконно утримують людей, на різних видах роботи. Привозять туди людей з різних куточків України, це люди, які не мають постійного місця проживання, не мають рідних, люди з психічними розладами та ті, які не можуть за себе постояти. Вони дуже важко там працюють, виконують важку та брудну роботу, живуть у вагончиках круглий рік, не мають умов, щоб помитися, попрати чи щось приготувати. За роботу їм нічого не платять, привозять якийсь перекус, алкоголь та сигарети. Ці робочі дуже залякані, на них здійснюється постійно психологічний тиск. Один з них поскаржився, що від роботи та холоду йому піднімає руки та ноги, що поночах їх будять та заставляють працювати, є запис цієї розмови. Після того вийшли на зв’язок з тими роботодавцями, вони звісно спочатку все заперечували, а потім просто нахамили і заблокували.

В одного мужчини, який у них “працює” є далекі родичі, які готові його забрати, але не знають точного місця знаходження, та і після розмови з тим роботодавцем він подзвонив і наляканим голосом сказав, що нікуди не поїде і залишиться там.

Імен тих роботодавців не називаю з причин власної безпеки, адже вони займають не прості посади, а в місцевості, де утримують тих людей мають у своїх володіннях великі поля та паї. Також є інформація, що раніше з тих сіл, вже визволяли людей. Писати заяву від свого імені в правоохоронні органи страшно, адже це страшні люди…», – зазначає у дописі Оксана Костюк.

Як раніше повідомлялося, на Львівщині викрили групу сучасних «рабовласників». Для регіону злочини такого роду є рідкістю, кажуть правоохоронці. Експерти ж заявляють, що трудове рабство стає поширеним явищем в Україні.

Як повідомлялося, у селі Малі Підліски Жовківського району на Львівщині правоохоронці викрили незаконний «реабілітаційний центр», де під виглядом надання медичної допомоги від алко- та наркозалежності незаконно утримували та експлуатували 17 людей. У четвер, 20 серпня, поліцейські затримали двох підозрюваних в організації незаконної установи (zaxid.net).

Коментарі

Позначки: , , , , ,