На Львівщині активізувались шахраї

Новини 08 Жовтня, 2019 100

Ілюстрація: "Золочів.нет"

У зв’язку із неодноразовими випадками інтернет та телефонних шахрайств, правоохоронці Золочівського відділу поліції, просять громадян бути пильними та уважними.

Як повідомляє «Золочів.нет», 6 жовтня до Золочівського відділу поліції звернулася місцева мешканка, яка повідомила що цього ранку їй зателефонував невідомий, який назвався її сином та сказав що у нього проблеми і він у поліції, та для подальшої розмови передає телефон слідчому. Проте знаючи, що син знаходиться по місцю навчання, жінка швидко зорієнтувалася та поклала слухавку, а про даний дзвінок повідомила до поліції.

На жаль це непоодинокі випадки коли шахраї хочуть скористатися нагодою, аби заволодіти чужими заощадженнями. Часто люди потерпають від телефонних шахраїв, що представляються працівниками поліції чи банку, також деякі громадяни втрачають свої кошти під час купівлі товарів за оголошеннями через інтернет сайти.

До прикладу, 1000 гривень втратив мешканець Перемишлянського району. Чоловік через оголошення в мережі Інтернет мав намір придбати ноутбук. Гроші перерахував, а товар йому так і не надіслали. В таку ж ситуацію потрапив 5 жовтня ще один мешканець Перемишлянського району, знайшовши оголошення про продаж автозапчастин до автомобіля на одній із інтернет сторінок, домовився по телефону про їх купівлю. Проте після перерахунку грошей в сумі 3000 грн. продавець на телефонні дзвінки не відповідає і запчастин так і не надіслав.

Ще в більшу халепу потрапила мешканка м. Бродів. 5 жовтня на її мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банку та повідомив що її картка буде заблокована і тому для відновлення їй необхідно надати всі паролі картки Після телефонної розмови з псевдо працівником банку, якому жінка повідомила усі реквізити своєї зарплатної картки, на телефон прийшло смс про те, що з рахунку даної картки знято грошові кошти у сумі більше 19000 грн.

По даних фактах відкрито кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Правоохорнці встановлюють осіб причетних до даних злочинів.

Тому, поліція вкотре рекомендує громадянам які купують товари через Інтернет сайти, розраховуватися за товар виключно після його отримання, а також бути пильними при отриманні телефонних дзвінків та перевіряти достовірність інформації про яку вам повідомляють, та ні в якому разі не повідомляти будь-яких реквізитів банківських карток. Це убезпечить вас від шахраїв та збереже ваші гроші.

 

Коментарі

Позначки: , ,