На Львівщині аграрії зібрали майже 60% врожаю ранніх культур (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 06 Серпня, 2021 58

На Львівщині аграрії зібрали майже 60% врожаю ранніх культур

На Львівщині триває жнивна кампанія. З полів вже вдалося зібрати майже 60% врожаю ранніх культур: озимої пшениці та ріпаку.

Про особливості цьогорічних жнив Суспільному розповів директор агрофірми Зиновій Максимишин, пише Четверта студія.

На полях у селі Болотня, що на Львівщині, збирають врожай ріпаку та пшениці. Цьогоріч жнива там розпочались на два тижні пізніше. Через холодну весну роботи стартували наприкінці липня.

“Цьогоріч дуже дощова погода. Особливо погіршується від такої погоди якість пшениці. Якщо доспіле зерно в колосі постійно перебуває у вологому стані – йдуть процеси бродіння і ця зернина стає легшою і трішки трухлявою. Втім, попри складні умови, врожай хороший. Нам вдається в середньому збирати по 79 центнерів із гектара пшениці та понад 40 центнерів — з ріпаку”, — каже директор агрофірми Зиновій Максимишин.

Загалом на Львівщині зібрали приблизно 60% врожаю ранніх культур, каже керівниця обласного департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

“Зараз фермери збирають озиму пшеницю, озимий ріпак і ярий ячмінь почали. Темпи збирання трішки сповільнює погода. Це погано, тому що в кожної культури є певні періоди, коли треба її зібрати для того, щоб не страждала якість. Критичної ситуації поки що по регіону немає. Ми сподіваємося навіть на більший врожай, ніж минулоріч”, — каже Тетяна Гетьман.

На Львівщині аграрії зібрали майже 60% врожаю ранніх культур

На Львівщині аграрії зібрали майже 60% врожаю ранніх культур

Загалом в області обробляють більше як 700 000 гектарів землі. Закінчити жнива на Львівщині планують в жовтні або на початку листопада.

Коментарі

Позначки: , ,