На Львівщині 21-річний чоловік переправляв військовозобов’язаних за кордон

Новини 24 Січня, 2024 149

Для реалізації свого задуму провідник заздалегідь спланував маршрут, однак досягнути місця призначення мандрівникам так і не вдалось

Для реалізації свого задуму провідник заздалегідь спланував маршрут, однак досягнути місця призначення мандрівникам так і не вдалось

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно з правоохоронцями викрили жителя Волинської області, який організував незаконне переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДПСУ.

Як встановили правоохоронці, 21-річний чоловік за грошову винагороду погодився організувати трансфер для чоловіка призовного віку, який мав намір ухилитись від мобілізації. Свої послуги «бізнесмен» оцінив у 2 200 доларів США.

Для реалізації свого задуму провідник заздалегідь спланував маршрут, однак досягнути місця призначення мандрівникам так і не вдалось. У ході проведення спільних перевірчих заходів переправника з «клієнтом» затримали після дачі останнім завдатку за незаконний трансфер.

Слідчі повідомили організатору незаконної схеми про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України») ККУ. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Заходи з припинення протиправної діяльності здійснювали прикордонники оперативно-розшукового підрозділу Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міграційної поліції, слідчими ГУНП у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Досудове розслідування триває.

 

Коментарі

Позначки: ,