На Львівщині 13-річний хлопець два з половини роки збирає кошти для ЗСУ

Новини 14 Лютого, 2024 95

На ім’я Дмитрика військові вже навіть прислали офіційне звернення, а одного разу військовослужбовці прийшли серед уроку в школу, щоб подякувати за допомогу

Цього хлопця на фото звати Дмитро Катаман. Йому 13 років. Уже майже два роки він на вулиці збирає кошти для ЗСУ.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Стрийську міську раду.

Чи в сонце, чи в хурделицю хлопець продає невеликий крам або тримає скриньку для донатів. Всього за цей час Дмитрик зібрав майже 2 мільйони гривень.

У березні 2022 року, у день, коли батько добровольцем пішов служити у Збройні Сили України, Дмитрик попросив у мами гроші на прапорці. Згодом, побачивши рішучість сина, мама придбала ще й маленький складний столик. Так, з неймовірної відваги, великої віри та українських прапорців розпочалося волонтерство маленької, але Великої людини.

Хлопець навчався у Стрийській гімназій, згодом сім’я переїхала до столиці, перевели у нову школу і Дмитра.

Влітку минулого року мама з Дмитром і молодшою донечкою, уже як внутрішньо переміщена особа, повертається в Стрий, орендує житло, а син продовжує своє волонтерство біля Стрийського ЦУМу. Щодня до обіду хлопець дистанційно навчається у столичній школі, а після уроків стає на свою “службу”.

Усі кошти хлопець ретельно збирає, а реалізовувати їх допомагають дорослі волонтери. На ім’я Дмитрика військові вже навіть прислали офіційне звернення, а одного разу військовослужбовці прийшли серед уроку в школу, щоб подякувати за допомогу.

У Стрию Дмитра з його маленьким складним столиком можна побачити біля великих торговельних центрів. Не проходьте мимо. Одне тепле слово і хоч кілька гривень посильні кожному.

Усім нам такої ж любові, сили та мужності, як у Дмитра!

Слава Україні!

Коментарі

Позначки: , ,