На Львівщині 10 липня стартують «Ігри Нескорених»

Новини 04 Липня, 2018 171

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У селі Сприня Самбірського району на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» пройде військово-спортивна патріотична гра «Ігри Нескорених».

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної ради, 10 липня у селі Сприня Самбірського району на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака відбудеться відкриття військово-спортивної патріотичної гри «Ігри Нескорених», яка триватиме до 15 липня.

В «Іграх Нескорених» у 2018 році візьме участь близько сотні  хлопців та дівчат, віком 15-18 років, з різних областей України.

Протягом тижня юнаки змагатимуться у наступних конкуренціях: стрільба, повстанський біатлон, перетягування линви, розпалювання багаття, перегони, гирьовий спорт, армреслінг, відун, повстанська пісня. Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл – повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла підстаршинська школа УПА, а у минулому році відкрито найвищу в Європі дерев’яну Вежу Пам’яті. Важливим елементом під час Ігор буде вивчення історії національно-визвольного руху українського народу під час другої світової війни – доби УПА, а також сучасної військової справи.

Для учасників таборування заплановані показові навчання та презентації військової справи військових частин Самбірщини інженерів саперів, інженерів радіаційного, хімічного біологічного захисту та авіаторів. Громадські волонтери навчатимуть учнів тактичній медицині. Військові пригощатимуть учнівську молодь польовою кухнею. Щодня під час табору відбуватимуться майстер-класи, конкурс патріотичної пісні та демонстрація історичних художніх та документальних фільмів.

У таборі відбудеться презентація волонтерського фото проекту «Якби не війна» та демонстрація фільму «Кіборги»

Цього року участь у змаганнях братимуть 4 команди Львівщини Самбірського, Городоцького, Мостиського та Пустомитівського районів, команди Луганської, Донецької, Херсонської та Полтавської областей. Молодіжні посланці зустрінуться у Сприні, де свого часу засновники УГВР творили історію – в 1944 році боролися проти більшовицької окупації, прокладали шлях до незалежності України.

Нагородження команд та головне святкування 74-ї річниці створення УГВР відбудеться 15 липня.

11 липня 2018 року, виповнюється 74-роки відтоді, як у гірському селі Сприня на Самбірщині відбувся Великий збір і була створена Українська Головна Визвольна Рада (УГВР).

 

Коментарі

Позначки: ,