На Левандівці з «Жаби» зроблять сучасне озеро для відпочинку (ФОТО)

Новини 13 Травня, 2020 2 690

Фото: ФБ

Левандівське озеро на вул. Повітряній, 2, яке в народі називали “жаба”, матиме кардинально новий вигляд. Цю технічну водойму перетворять в сучасне й комфортне місце для відпочинку.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у дописі Тараса Гупало на сторінці спільноти «Чим живе Левандівка” у ФБ.

Як зазначається, до роботи над проектом залучать  фахівців різних галузей.

«Настав час вирішувати питання комплексно, аби озеро набуло модерного вигляду і стало справді комфортним місцем відпочинку мешканців Левандівки та всього Львова. Проект буде масштабним і тривалим.

Застарілі бетонні береги замінимо на нові альтернативні конструкції. Площу водойми поділимо на дві частини – зону фауни, де житимуть птахи, і можна буде порибалити, а також відпочинкову зону для купання, плавання на човниках та водних ігор», – зазначається у повідомленні.

Наступний наш крок – детальний аналіз того, чим живе це озеро, – перевірка дна, витоків води, стану берегів.

Далі – візуалізація оновленого озера та прилеглої території, громадські обговорення, голосування у Львівській міській раді за виділення коштів, виготовлення проектно-кошторисної документації і власне роботи.

Озеро створили ще в радянські часи. З початком Незалежності України воно фактично було занедбаним. У 2012 році районна адміністрація передала озеро на баланс ЛКП “Зелений Львів”. Близько 20 останніх років про озеро дбав також місцевий підприємець, власник ресторації поруч з водоймою. Огорожа, ліхтарі, смітники, прибирання – все він оплачував з власної кишені.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,