На курортах Львівщини з 22 червня планують послабити карантин для бізнесу та туризму

Новини 21 Червня, 2020 3 950

Фото: Джерела Трускавця

У Трускавці, Моршині та Східниці

У Львові  пройшло позачергове засідання Обласної комісії ТЕБ та НС.Голова ОДА Максим Козицький зауважив, що показники захворюваності на Covid-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження в області – тож карантин на Львівщині продовжили до 22 червня, тобто до понеділка.

Як пише «Четверта студія». про це повідомляють «Джерела Трускавця».

– Кількість хворих на коронавірус на Львівщині стрімко зростає. Проте, ця інформація не зупиняє від порушень карантину ні власників бізнесу, ні простих людей. Розумію, що тримісячний карантин сильно втомив не лише Україну, а й весь світ. Однак, не на часі нехтувати власною безпекою, за попередню добу на Львівщині зафіксовано 142 нових хворих на Сovid-19, 81 з них – мешканці Львова, – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Однак, зелене світло в кінці карантинного тунелю для Трускавця є. Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбук Іван Цегенько (Голова правління ГО “Європейська інтеграція України”) – на брифінгу в ЛОДА після засідання комісії ТЕБ і НС – Іван Собко, заступник голови ЛОДА і Орест Чемериса, директор департаменту охорони здоров’я повідомили, що Львівська обласна адміністрація підготувала проект постанови, яка б дозволяла обласній адміністрації послаблювати карантин в окремих регіонах області, а саме в курортно-рекреаційних осередках. Як зазначив Іван Собко остаточний результат в цьому питанні буде відомий 22 червня. Сподіваються, що з цього числа відновлять і залізничне сполучення до курортні.

– В Києві є розуміння ситуації. Сподіваюсь що якщо не станеться кардинального погіршення ситуації то з 22 червня Трускавець, Моршин і Східниця зможуть запрацювати з відновленням залізничного сполучення. Особисто я щиро в це вірю і надіюсь на це, – зазначив Собко.

Також за словами чиновника, в ЛОДА є розуміння, що бізнес на курортах, через одиничні випадки захворюваності населення не має нести збитки, це стосується підприємців та туристичного сервісу. Тож робитимуть все можливе для сприяння послаблення карантинних норм в оздоровницях.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,