На кордоні з Польщею знову виникли черги українців, які повертаються додому (ФОТО)

Новини 26 Квітня, 2020 773

Фото: ФБ/Bohdan Sharko

Житель Львівщини Bohdan Sharko (Богдан Шарко) на своїй сторінці у ФБ поділився враженнями від перетину польсько-українського кордону. Дописувач зазначає, що він працював за кордоном і повернувся в Україну 24 квітня, через “певні обставини”, які склалися.

Як пише “Четверта студія”, допис Bohdan Sharko викликав резонанс і обговорення серед користувачів соцмереж, а сам автор зазначив, що його розповідь спрямована на те, що “можливо дойде до того, хто прийме якісь міри”.

 

Кордон «Краківець»
24.04 перетинав кордон, їхав з Польщі в Україну.

До кордону приїхав машиною і як і усі інші хотів перейти пішки. Перед польською стороною збиралась черга, коли назбиралось близько 25 чоловік, приїхав автобус на українській реєстрації, сказали,-що перевезуть на українську сторону, але за 50 злотих (310 грн за 300 метрів кордону). Запитав у водіїв: чи це законно і чи дадуть квиток за проїзд? На що відповіли: квитка не дадуть і так робити їм сказали українські прикордонники, якщо не їду з ними, то буду далі стояти біля кордону.

Я запитав у Польського прикордонника, чи можу я перейти пішки? Ні, лише цим автобусом переїхати. З обуренням сів у автобус, але як виявилось, відразу ми не поїхали. Водії чекали ще близько 2х годин поки буде цілий автобус, сидячих місць було близько 60-65 ( в кінці нас порахували і було у автобусі 80 чоловік, були і стоячі місця). 80 чоловік * на 50 = 4000 злотих ~ 25000 грн.

Коли приїхали на українську сторону, запитав у прикордонників:  чому з людей збирають гроші? На що відповіли:  ми не маємо відношення до перевізника, ви самі сідали у автобус ( і зрозуміло, що хтось просто «кришує» і організовує це перевезення людей).

Коли вже перетнули українську сторону, нас висадили за 100 метрів від кордону, на заправці ОККО і автобус відразу поїхав назад. На заправці була поліція, лікарі в захисних костюмах , усім зробили швидкі тести на виявлення захворюваності на COVID-19.

На запитання до лікарів: чи нормально це, що у автобусі було 80 чоловік і зараз всі стоять у черзі до лікарів не дотримуючись дистанції, всі просто були у великій «купі». Лікарі просто розвели плечима.

Далі на заправці ОККО були люди, перевізники, близько 80-100 чоловік, які пропонували свої послуги і були всі дуже близько один біля одного, без масок , і як один з них мені розповів, є люди які «кришують» хто і коли може завезти клієнта.

Я запитав у поліції: чому ж ви не штрафуєте нікого і дозволяєте таке скупчення людей? Ідіть своєю дорогою, воно вам треба?

Люди відвідували різні країни, і їх після цього запхали у такій кількості у один автобус, а потім будуть говорити, що вірус поширюється. Він поширюється, а влада заробляє на цьому.
І це маленька частинка того, що хотілося б сказати.

Чесно, після побаченого, ну аж ніяк не хочеться дотримуватись двотижневого карантину і ходити потім по місті в масці. Чому комусь дозволено, а інших штрафують?, – зазначає у своєму дописі Bohdan Sharko.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,