На кордоні з Польщею затримали українців із підробленими документами про вакцинацію

Новини 15 Липня, 2021 80
Прикордонники заборонили в’їзд в Україну російським морякам

13 липня у пункті пропуску “Рава-Руська – Гребенне” на Львівщині польські прикордонники затримали п’ятьох українців. Вони намагалися в’їхати в Польщу з підробленими документами про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляють на офіційному сайті Надбужанського підрозділу прикордонної охорони., пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

Під час контролю прикордонник запідозрив, що сертифікати про отримання вакцини від COVID-19 можуть бути сфальсифіковані. Мандрівники використовували використовували їх як документ, що звільняє від карантину. Під час детальної перевірки з’ясували, що документи є фальшивими”, – повідомили у пресслужбі Надбужанського підрозділу прикордонної охорони (Польща).

Усіх чоловіків затримали, а у справі про використання фальшивих документів під час перетину кордону відкрили провадження. Також їм відмовили у в’їзді в Польщу та повернули на територію України.

Від початку року прикордонники Надбужанського підрозділу прикордонної охорони виявили близько 500 підроблених документів. Такі дії караються штрафом або обмеженням чи позбавленням волі на термін від 3 місяців до 5 років.

Як повідомив Суспільному начальник пресслужби Західного управління ДПСУ Роман Павленко, станом на 14 липня інформації від польських колег не надходило. Він також додав, що українські прикордонники перевіряють документи на в’їзд, а на виїзд сертифікатів про вакцинацію не перевіряють.

Коментарі

Позначки: , , ,