На кордоні з Польщею українці перекривали дорогу протестуючи проти обсервації (ВІДЕО)

Новини 15 Квітня, 2020 2 673

Скриншот відео/ТСН

Кілька десятків подорожніх відмовилися від обсервації на пропускному пункті “Ягодин” (Волинська область).

Як пише «Четверта студія» з посиланням на УНІАН, дорогу перекрили українці, які повернулися додому з-за кордону, а також родичі й перевізники, що по них приїхали.

Протестувальники відмовлялися від обов’язкової обсервації, впровадженої тут відучора. Вимагали дозволити їм самоізолюватися удома. Дорогу розблокували лише після втручання поліції.

На порушників склали адмінпротоколи та відпустили додому.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій оприлюднив перелік карантинних заходів, що додатково встановлені урядом з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби. Зокрема, не дозволяється самовільно залишати місця обсервації.

Як пише «Правда Волинь», у Волинській обласній державній адміністрації розповіли детальніше про блокування митного пропуску «Ягодин» через примусову обсервацію громадян та наслідки.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Тетяна Щербак прокоментувала ситуацію: «Вчора ми мали непорозуміння щодо обсервації на «Ягодині». Вчора на примусову обсервацію не було соціальної згоди і тому поліція всім зробила адміністративні протоколи щодо порушень і їх попередили про відповідальність».

Також вона запевнила, що всі громадяни знаходяться під наглядом місцевих правоохоронних органів та знаходяться на самомоізоляції.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,