На кордоні з Польщею на Львівщині вишикувались більше тисячі вантажівок (ВІДЕО)

Новини 17 Липня, 2022 79

Наразі біля трьох найбільших пунктів перетину на Львівщині на оформлення очікують від 100 до 150 ваговозів

У зв’язку з призупиненням в Україні морського сполучення та авіаційних перевезень внаслідок російської агресії, навантаження на пункти пропуску на західних рубежах зросло в рази. На середину червня біля кордонів утворилися черги з вантажівок. На Львівщині вони становили 400-500 машин біля «Краківця» і «Шегинь», поблизу «Рави-Руської» – близько 1000. Найдовшою була черга ваговозів з України до Польщі перед «Ягодином», що на Волині – понад 2500 транспортних засобів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДПСУ.

З метою покращення транскордонного руху та логістики на напрямку Україна – ЄС, в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди, було започатковано проєкт «Відкритий кордон». В його рамках було передбачено реконструкцію інфраструктури існуючих пунктів пропуску (включно з під’їзними дорогами), побудову нових пунктів, запровадження спільного прикордонно-митного контролю з державами-сусідами.

Вже 20 червня ц.р. у рамках проєкту було відкрито рух оновленим пунктом пропуску «Краківець–Корчова», що на кордоні з Польщею.

Завдяки зусиллям і заходам, вжитим прикордонниками та митниками обох сторін, а також збільшенню кількості смуг для руху вантажівок з 4-х до 10-ти та створенню додаткового терміналу для оформлення легкового транспорту і автобусів, за перший тиждень кількість пропущених вантажівок на виїзд до Польщі зросла майже на 40%. Крім того, вдалося «подолати» черги біля самого «Краківця», оскільки, завдяки спрямуванню вантажних потоків на даний пункт пропуску, розвантажилися «Шегині» та «Рава-Руська». Час очікування на оформлення знизився, подекуди, з тижня до однієї доби.

Наразі біля трьох найбільших пунктів перетину на Львівщині на оформлення очікують від 100 до 150 ваговозів.

27 червня було реорганізовано рух через «Ягодин», де дозволили слідувати лише вантажному транспорту з повною масою понад 7,5 тонни та рейсовим автобусам. Крім того, оформлення вищевказаних категорій транспорту було розпочато на 21 смузі руху – раніше їх було 14. Також відокремили смуги для руху автомобілів без вантажу. Таким чином за перший тиждень після коригування руху через «Ягодин» проїхало майже 9 тисяч вантажних автомобілів, що на 20 % більше у порівнянні з попереднім тижнем. Черга яка сягала 2500 вантажівок, наразі складає близько 150 машин.

Ще одним кроком задля пришвидшення транскордонного руху стало відкриття руху для вантажівок з повною масою до 7,5 тонни через «Устилуг» та «Грушів». Починаючи з 15 червня через зазначені пункти прослідувало в обох напрямках понад 4 400 вантажівок.

Зазначимо, що з урахуванням дефіциту пального в Україні, пріоритет у пропуску надається бензовозам, які прямують окремими смугами.

Коментарі

Позначки: ,