На кордоні з Польщею фактично заблокована робота двох пунктів пропуску

Новини 07 Травня, 2022 229

На кордоні з Польщею вночі знову були черги

Депутат Лукашевський наголошує на необхідності вирішення цієї проблеми

Митні переходи Краковець та Грушів де-факто заблоковані на ввезення авто для потреб ЗСУ.
Підозрюю інші теж.

Про це пише депутат ЛМР Юрій Лукашевський, інформує Четверта студія.

«В кількакілометровій черзі стоять сотні машин, які ввозять під нульове розмитнення. Середній час очікування 2-3 доби. Якщо авто для ЗСУ на транзитних номерах об’їхати чергу неможливо – польські прикордонники завертають назад. Лист від військових, вигляд машини (позашляховик, праве кермо) не аргумент. Маєш транзитні номера – вставай в загальну чергу.
А там вже все залежить від твоїх вмінь комунікації та доказової бази. Люди зазвичай пропускають, але це все коштує багато зусиль та нервів …

Не розумію чому не можна погодити із польською стороною єдиний зразок супровідного листа чи якийсь інший порядок їх інформування про ввезення авто саме для потреб підрозділів ЗСУ. Скільки б було зекономлено часу та нервів для наших волонтерів, а можливо навіть врятуваних життів завдяки вчасно доставлених авто на Схід.

Цей пост не про зраду, а про проблему, яка потребує рішення. Бо саме вирішення, а не замовчення, десятків чи сотень таких відносно дрібних питань наближує нас до омріяної перемоги», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , ,