На кордоні з Польщею будуть проводити температурний скринінг громадян

Новини 25 Лютого, 2020 466

Фото: ДПСУ

Сергій Дейнеко: Ми зробимо все належне, аби  не допустити поширення вірусу в Україну через пункти пропуску.

Як пише  «Четверта студія» з посиланням на прес-службу ДПСУ, про це Голова Держприкордонслужби зазначив під час перебування в Закарпатті, де відсьогодні в пункті пропуску «Тиса» здійснюється температурний скринінг громадян, які перетинають кордон.

Зокрема, Сергій Дейнеко наголосив, що його мета організувати все таким чином, щоб і через автомобільні пункти пропуску, які розташовані в Закарпатській області, не допустити поширення вірусу в нашу державу.

«До кінця дня ми такі заходи розпочнемо у всіх пунктах пропуску українсько-угорської ділянки кордону, для цього підрозділи будуть дозабезпечені всім необхідним. Завтра ми забезпечимо словацьку ділянку, румунську і далі такі самі заходи відбуватимуться по пунктам пропуску українсько-польської ділянки», – сказав Сергій Дейнеко.

Як зазначається, обов’язкова температурна перевірка громадян, які прилітають в Україну з Італії, також розпочата в аеропортах «Бориспіль» та «Київ».

Як повідомляє Укрінформ, українська авіакомпанія SkyUp Airlines поки не скасовує свої рейси в Італію, де зафіксовано 5 смертей від коронавірусу.

Про це повідомили у пресслужбі авіакомпанії.

“Поки рейси не скасовуємо. Однак ми в процесі всіх комунікацій і рішень з державними структурами”, – сказали у пресслужбі.

У SkyUp Airlines також уточнили, що, у випадку будь-яких змін щодо виконання рейсів, авіакомпанія повідомлятиме окремо.

На даний час авіакомпанія SkyUp здійснює рейси в Італію у два міста – Неаполь і Турин.

Станом на 24 лютого 2020 року у світі зареєстровано 79 360 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 619 – летальні. Одужало вже 25 360 осіб.

За межами Китаю виявлено 2 098 випадків у 29 країнах світу. В країнах Європи зареєстровано 201 випадок (Німеччина – 16; Франція – 12; Великобританія – 9; Італія – 157; Росія – 2; Іспанія – 2; Фінляндія, Швеція та Бельгія по одному випадку).

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

 

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , , ,