На кордоні з Білоруссю відновили роботу два пункти пропуску

Новини 07 Липня, 2020 392
Як під час карантину виглядає пункт пропуску з Польщею "Шегині". Фото: Ігор Довбуш.

Як під час карантину виглядає пункт пропуску з Польщею "Шегині". Фото: Ігор Довбуш.

Ще у дев’яти пунктах пропуску на українсько-російській та українсько-білоруській ділянках відновлена можливість пішого перетинання кордону. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА, пише Четверта студія.

Зокрема з 00.00 годин 7 липня 2020 року на кордоні з Білоруссю відновлено роботу пунктів пропуску «Дольськ», що у Любешівському районі Волинської області та «Вільча», що у Поліському районі Київської області.

В обох пунктах пропуску можливе перетинання кордону пішки, пасажирським та вантажним транспортом.

Нагадуємо, що «Вільча» є міждержавним пунктом пропуску, де можуть пройти оформлення лише громадяни України та Білорусі. А «Дольськ» – міжнародний пункт пропуску, де можуть перетинати кордон між Україною та Білоруссю усі, хто має на це законне право.

Відповідні зміни введені у зв’язку з набуттям чинності розпорядження Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 819-р. Після офіційного опублікування документа Держприкордонслужба поінформувала білоруських колег, після чого було відновлено роботу зазначених пунктів пропуску.

Також, згідно із вказаним рішенням Уряду України, з 00.00 годин 7 липня відновлено можливість пішого перетинання кордону з Росією в таких пунктах пропуску: «Мілове» (Луганська область, Міловський район), «Гоптівка» (Харківська область, Дергачівський район), «Бачівськ» (Сумська область, Глухівський район), «Юнаківка» (Сумська область, Сумський район). Також кордону з Росією та Білоруссю в пункті пропуску «Сеньківка» (Чернігівська область, Городнянський район), та кордону з Білоруссю у таких пунктах пропуску: «Нові Яриловичі» (Чернігівська область, Ріпкинський район), «Виступовичі» (Житомирська область, Овруцький район), «Доманове» (Волинська область, Ратнівський район), «Славутич» (Чернігівська область, Чернігівський район).

Коментарі

Позначки: ,