На Комплексну програму «Безпечна Львівщина» вже передбачено 650 млн грн

Новини 22 Березня, 2024 35

Для потреб 8 військових формувань Львівщини обласна рада ініціювала закупівлю безпілотних літальних апаратів і засобів протидії безпілотним летальним апаратам. За словами голови комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарія Сумала, депутати проголосували за збільшення фінансового ресурсу на реалізацію в 2023 році Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 40 млн грн. «Ми отримали листи-запити від бригад Львівщини, які виконують бойові завдання на фронті і захищають Україну. Відтак 8 бригадам на покращення матеріально-технічного забезпечення скеруємо по 5 млн грн. Вважаємо, що ми ухвалили важливе оборонне рішення», - зауважив Назарій Сумало. Начальник Львівської ОВА має видати розпорядження про внесення змін до програми «Безпечна Львівщина» для скерування додаткових 40 млн грн на закупівлю безпілотників. На 2023 рік на реалізацію програми «Безпечна Львівщина» передбачено 139,2 млн грн.

інформацію щодо виконання програми будуть заслуховувати на кожному пленарному засіданні сесії за участю профільного заступника начальника Львівської ОВА

На виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина» станом на 12 березня з обласного бюджету передбачено 650 млн грн, з яких 610 млн грн – на оборонні напрямки і 40 млн грн на інші напрямки програми.

З початку фінансового року на програму «Безпечна Львівщина» було закладено 400 млн грн, ще 250 млн грн було додано за рахунок так званих вільних залишків 2023 року.

Про це під час сесійного засідання повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз, пише Четверта студія.

«З початку року станом на сьогодні профінансовано 36 учасників програми на суму 79 млн грн. Ще 8 звернень на суму 42 млн грн перебувають у роботі на завершальному етапі.

Усього ж зараз маємо 54 звернення про фінансування, зокрема від військових формувань – 44 звернення на суму 517 млн грн, від правоохоронних органів – 10 звернень на суму 95 млн грн.

Додам, що в 2023 році було профінансовано 3 військові формування, які дислокуються за межами Львівської області на суму 10 млн грн, з початку 2024 року вже профінансовано 7 таких військових формувань на суму 11 млн грн», – розповів Ігор Туз.

«Саме у межах «Безпечної Львівщини» для військових частин за кошти обласного бюджету закуповуємо необхідні речі для ведення бойових дій проти військ рф. Заявки від військових формувань надходять регулярно, їх спочатку розглядає депутатська комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань, а потім робоча група з питань фінансування підрозділів оборони при Львівській ОВА», – пояснив голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

Депутати також внесли зміни до рішення облради від 27 лютого 2024 року №541 «Про інформацію щодо стану виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2021 – 2025 роки додавши, що інформацію щодо виконання програми будуть заслуховувати на кожному пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради за участю профільного заступника начальника Львівської ОВА, відповідального за Комплексну програму «Безпечна Львівщина».

Додамо, екс-голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин пропонував визнати роботу Львівської ОВА у частині виконання цієї програми незадовільною, але депутати за це не проголосували.

Коментарі

Позначки: , , ,