На компенсацію збитків комунальних підприємств Львова потрібно 760 млн грн

Новини 23 Лютого, 2021 161

Фото ілюстративне. Джерело: Варіанти

Під час засідання постійної комісії фінансів та планування бюджету 17 лютого депутати «Європейської Солідарності» вже вкотре порушили питання кредиторської заборгованості міста за виконані роботи, зокрема, у житлово-комунальному господарстві. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної організації партії “Європейська Солідарність”.

«Сума заборгованості наразі нам не озвучена, але борги лише за виконані роботи з каналізування становлять близько 50 млн. грн. А це, у свою чергу, не дозволяє продовжувати жодні роботи» – розповіла депутатка «Європейської Солідарності» Ольга Посипанко.

Крім того, на засіданні комісії депутати розглянули звернення мешканців вул. Загірної. Жителі виготовили проект каналізування вулиці за власні кошти. Роботи розпочаті, але через недостатнє фінансування так і не продовжуються. Як наслідок, львів’яни просять передбачити у бюджеті 2021 року кошти на каналізування їхньої вулиці. Варто зазначити, що проблема каналізування стосується й інших районів міста, зокрема Білогорщі, Левандівки, смт. Рудно і не тільки.

«Аби ми продовжили виконання програми каналізування неканалізованих районів міста потрібно передбачити для цього відповідні кошти у бюджеті 2021 р., в т. ч., щоб погасити борги», – запевнила Ольга Посипанко.

На засіданні постійної комісії фінансів та планування бюджету депутати знову обговорювали питання, чи варто брати кредитні зобов’язання «Пакет Солідарності» для покриття витрат підприємств на суму 760 млн. грн. Ця сума вже врахована в проекті бюджету розвитку, зокрема, на компенсацію збитків великих комунальних підприємств «Львівтеплоенерго», «Львівавтодор», «Львівелектротранс», «Львівводоканал». Якщо міськрада не прийме рішення брати позику, згадані кошти потрібно буде вилучити з проекту бюджету та балансувати за рахунок інших джерел.

«Також варто зазначити, що бюджет розвитку можна поповнити за рахунок передачі вільного залишку загального фонду та залишку станом на 01.01.2021 року в сумі 45,8 млн. грн. Дохідну частину бюджету розвитку також можна збільшити за рахунок продажу земель на суму 90 млн. грн. (нагадуємо, дане рішення про продаж земель було прийняте 10 лютого 2021 року Комісією архітектури, містобудування та розвитку територій)», – поділилась підсумками обговорення Ольга Посипанко.

Рішення щодо поповнення бюджету розвитку було перенесено на доопрацювання. Комісія вирішила насамперед розглянути виконання (звіт) бюджету міста за 2020 рік і лише після цього вносити зміни. Крім того, у планах отримати перелік земельних ділянок, які пропонуються для продажу. В цілому, проект бюджету розвитку потребує ще доопрацювання та збалансованості.

Коментарі

Позначки: ,