На кладовищі Львова знайшли міну

Новини 26 Червня, 2019 279

Голосківський цвинтар. Фото: Високий замок

На Львівщині за минулу добу, 25 червня,  виявили три боєприпаси часів Другої світової війни.

Як повідомили у прес-центрі ГУ ДСНС у Львівській області, 25 червня о 11:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Львові на вул. Миколайчука під час земляних робіт на кладовищі (Голосківське кладовище), на відстані 1 км від житлових будинків виявлено 80 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни.

О 18:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас був вилучений та знищений встановленим порядком.

Цього ж дня о 14:46 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в м. Глиняни на вул. Мирна, 1 Золочівського району під час прибирання в підвалі житлового будинку, на відстані 20 м від дороги виявлено предмет ззовні схожий на гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни.

О 17:44 надійшло повідомлення, що в с. Баличі Мостиського району під час проведення робіт по розвідці видобутку газу в лісовому масиві, на відстані 2 км від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Зазначимо, що з початку року на території області виявлено 311 вибухонебезпечних предметів в 171 місцях.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів ІІ Світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні.

Рятувальники закликають громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади», – зазначається у повідомленні.

Фото: ДСНС

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,